Магазин

Разнообразието от етерични масла, което се предлага в комплекса е повече от голямо.

Сред най-търсените са българското розово масло, както и маслата от лавандула, маточина, мента и салвия, които можете да използвате както за лечение, така и за разкрасителни процедури.

Характерни лечебни и ароматерапевтични свойства имат и маслата от лайка, босилек, боровото и гераниевото масло, а също и тези от хвойна роза Алба и хисоповото етерично масло.

За колекционерите е събран специален комплект от шест натурални етерични масла от мента, базиликум, салвия, лавандула, хвойна и бор. Те могат да закупят и конкум от 4 гр. розово масло в специална луксозна дървена опаковка, с обвита в кадифе вътрешност.

Не по-малко е изобилието от натурални води, дестилирани от най-свежите цветове  на билките и културите. Всички те са с доказани лечебни, тонизиращи, антисептични и успокояващи  свойства и приложения.

При нас можете да закупите и розов конкрет и розово абсолю, които се добиват чрез метода на екстракция и представляват най-чистия продукт от билки и етеричномаслени култури.

За любителите на чай или домашно приготвени отвари музеят предлага продажба на сух цвят и сухи пъпки от лавандула, лайка, липа, маточина, роза Алба и роза Дамсцена, сух плод от Годжи бери и Шипка.