За музея

Музей на етеричните масла

Откритият през 2018 г. комплекс „Музей на етеричните масла“ е постоянна експозиция на етерично-маслени продукти, предимно масла, която е уникална с това, че освен информативно и илюстративно, предоставя възможност на посетителите да опознаят продуктите непосредствено чрез сетивата си.

На място в сградата на комплекса са ситуирани стъкленици с готови масла и аромати - на ваше разположение за тестване преди закупуване.

Комплексът е създаден наскоро, но стъпва върху дългогодишната традиция и разчита на опита и знанията на Института по розата и етерично-малсените култури от близкото минало, който е единствен по рода си в света.

Всички продукти, предлагани в комплекса, са произведени от фирма Алба Групс ЕООД – сертифициран производител на етерични масла, която използва най-съвременните технологии в съчетание с дългогодишен професионален опит.

Качеството на продукцията се гарантира от Специализирани лаборатории към Института, който изготвя подробни анализи за състава ѝ.

Към момента изследванията и иновациите, които се извършват в комплекса са насочени към трайното производство на етрични масла и култури и  имплементирането им в козметичната и хранителната  индустрии.

Тук не само ще се запознаете с технологиите за производство на ценните продукти, но и ще разберете какви са ботаническите характеристики на билките, от които са извлечени.

Мисията е да ви срещнем с вълшебния свят от малса и аромати, да ви сближим с етерично-малсените култури и да ви предоставим най-добрата възможност за избор на продукт от тях.

Продуктите на комплекс „Музей на етеричните масла“ са изцяло натурални и са наследили традицията  в производството на етерични масла на Долината на розите.